Title Image

Wek- en waarschuwingssystemen

versterkers, lichtsignalering, trilsystemen
De beste gehoorapparaten en hoortoestellen bij Engel Hoorservice, de audicien van Noord-Holland, Schagen

Wek- en waarschuwingssystemen

 

Engel Hoorservice is uw deskundige vakman voor wek- en waarschuwingssystemen.

 

Wek- en waarschuwingssystemen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Engel Hoorservice kan u adviseren welke voor u de oplossing is.

 

Wilt u meer weten of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Informeer mij over wek- en waarschuwingssystemen

Wek- en waarschuwingssystemen

 

 

Wek- en waarschuwingssystemen helpen om u te wekken of helpen u geluidssignalen waar te nemen die u anders niet meer zou opmerken. Dat kan de deurbel zijn of de telefoon, maar ook een inbraakalarm of rookmelder en allerlei andere signalen.

 

Er zijn drie soorten waarschuwingssystemen voor slechthorenden.

 

Versterkers

Deze systemen versterken het geluid van bijvoorbeeld de deurbel. De versterkers kunnen overal in huis gebruikt worden en zijn vaak een betaalbaar alternatief voor andere hooroplossingen. Nadeel van deze vorm van waarschuwingssystemen kan zijn dat het huisgenoten of buren kan storen.

 

Lichtsignalering

Dit systeem maakt geluiden zichtbaar met lichtsignalen. Zo kan bijvoorbeeld het geluid van een rookmelder omgezet worden in lichtsignalen. Een van de voordelen van dit systeem is dat u het niet mee hoeft te dragen. Nadeel kan zijn dat in een lichte ruimte zoals een zonnige tuin het signaal niet opgemerkt wordt.

 

Trilsystemen

Geluid wordt omgezet in een voelbaar signaal. Als de wekker gaat, of de deurbel, dan voelt u dit!

wek- en waarschuwingssystemen van Engel Hoorservice
wek- en waarschuwingssystemen van Engel Hoorservice

Wek- en waarschuwingssystemen advies

 

Welk wek- en waarschuwingssysteem is voor u geschikt? U kunt bij Engel Hoorservice advies op maat krijgen. Samen met u brengen we uw behoefte en thuissituatie in kaart. We bekijken of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. U kunt dan een afgewogen keuze maken, zodat u een wek- en waarschuwingssyteem heeft waar u wat aan hebt.