Title Image
Hoortoestellen, gehoorapparaten bij Engel Hoorservice, de audicien van Noord-Holland, Schagen

Hoorservice op maat

Wij, audiciens van Engel Hoorservice, stellen u centraal en willen u een zo optimaal mogelijk gehoor geven. Wij nemen de tijd om uw gehoorprobleem te analyseren en te bekijken welk hoortoestel of andere hooroplossing het best bij u past. Daartoe hebben we een zorgvuldige werkwijze ontwikkeld. Tijdens dit traject wordt u telkens door dezelfde audicien geholpen, wat prettig is voor u. Wij zijn pas tevreden als we het maximale resultaat hebben bereikt.

Onze service gaat zelfs zover dat we bij u thuis komen als u slecht ter been bent.

Meer weten?

Hieronder kunt u meer lezen over Engel Hoorservice. Wilt u meer weten over slechthorendheid, een hoortest of hoortoestellen? Bel ons gerust, wij nemen de tijd om al uw vragen te beantwoorden. Of vraag ons om u terug te bellen.

Onze werkwijze

Hoe wij werken hebben we hier voor u op een rij gezet, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Heeft u vragen? Stel ze gerust!

Hoortest

U kunt bij ons altijd terecht voor een gratis hoortest!

 

Voordat we uw gehoor gaan testen bekijken we uw gehoorgang en trommelvlies met een otoscoop of een video-otoscoop. Met een video-otoscoop kunt u zelf op het computerscherm meekijken. Als de gehoorgang vrij is van oorsmeer en uw trommelvlies is intact, starten we met het afnemen van een gehoortest.

 

De gehoortest zal plaatsvinden in een geluidsdichte cabine of in een ruimte waar het geluid minimaal is.

Na afloop van de test kunnen we u precies vertellen hoe het met uw gehoor gesteld is en u eventueel doorsturen naar de KNO-arts of het Audiologisch Centrum.

Intake

Tijdens de intake wordt er aan de hand van uw audiogram en uw wensen en verwachtingen een keuze gemaakt voor een hoortoestel.

 

Naast uw persoonlijke gegevens, willen wij een beeld krijgen van uw medische voorgeschiedenis op het gebied van uw oren en gehoor, eventuele ziektes of medicijngebruik, uw gehoorklachten, leef- en werksituatie en andere relevante zaken.Tevens moet u de zogeheten Amsterdamse Vragenlijst  invullen, als u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van hoortoestellen.

 

Vervolgens krijgt u uitleg over de vrijblijvende proefperiode. U krijgt het hoortoestel mee naar huis, zodat u het toestel in uw eigen leef-werksituatie kunt uitproberen.

 

De proefperiode is niet gebonden aan tijd en u bent vrij om verschillende merken en types hoortoestellen uit te proberen. In sommige gevallen worden er afdrukken van uw oren gemaakt.

 

We zullen u bovendien informeren over de prijs van het hoortoestel en over eventuele vergoedingen.

Eerste aanpassing

Tijdens deze afspraak worden de hoortoestellen ingesteld, er worden een aantal testen gedaan en krijgt u uitleg over de werking van de hoortoestellen.

 

Bovendien krijgt u een prijsopgave mee zodat u weet waar u aan toe bent qua kosten. Hierbij houden wij rekening met de verwachte vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Controles

Tijdens de proefperiode zien we u regelmatig terug voor controle. Tijdens deze controle gaan we op basis van uw ervaringen de instellingen van het hoortoestel veranderen of verfijnen. Soms blijkt uit controles dat het wenselijk is nog een andere merk hoortoestel te proberen, dit is voor ons geen probleem.

 

Bij iedere volgende controle kijken wij nauwkeurig naar de instellingen en kijken wij of we het hoortoestel prettig kunnen laten klinken voor u. De proefperiode heeft bij ons geen vaste tijd. Dit verschilt per persoon, we zorgen ervoor dat u tevreden bent.

Eindcontrole

Wanneer u tevreden bent met de hoortoestellen en we hebben een optimaal resultaat bereikt in het spraakverstaan, volgt de eindcontrole. Tijdens deze afspraak doen we afrondende testen, krijgt u uitgebreide uitleg over onderhoud van de toestellen en bieden wij u de mogelijkheid om de hoortoestellen te verzekeren tegen verlies en/of diefstal.

 

Ook is het mogelijk om een accessoirepakket aan te schaffen, zodat u uw hoortoestellen zo goed mogelijk kunt onderhouden.

 

Na de eindcontrole dienen wij de vergoeding in bij uw zorgverzekeraar en sturen we de eventuele restrekening naar u toe.

Nazorg

Door middel van het aanschaffen van een accessoirepakket zorgen wij ervoor dat u 5 jaar lang na de aanschaf van uw hoortoestellen goed zal blijven horen.

 

U wordt jaarlijks opgeroepen voor een controle afspraak, eventueel opnieuw instellen van de hoortoestellen, controle van de oren en het gehoor.

 

Als er tussendoor problemen zijn kunt u altijd even bellen voor een afspraak of bij ons langskomen in de winkel.

Foto 27
inspectie van het oor bij Engel Hoorservice
Aanpassen gehoorapparaten bij Engel Hoorservice, de audicien van Schagen, Noord-Holland
Aanpassen gehoorapparaten bij Engel Hoorservice, de audicien van Schagen, Noord-Holland
team_image
eigenaar, vakbekwaam audicien

Lourens Engel

team_image
eigenaar, vakbekwaam audicien

Mirjam Engel

team_image
vakbekwaam audicien

Esther de Graaf

team_image
vakbekwaam audicien

Toine Berbee

team_image
administratief medewerkster

Simone Dekker