Title Image

Solo- en FM-apparatuur

voor verbeterd spraakverstaan in moeilijke situaties
De beste gehoorapparaten en hoortoestellen bij Engel Hoorservice, de audicien van Noord-Holland, Schagen

Solo-apparatuur

 

In sommige situaties is een hoortoestel niet voldoende om goed spraak te kunnen verstaan. Bijvoorbeeld bij lezingen, waarbij de spreker ver weg staat. Of als de tv ondanks de hoortoestellen niet goed te horen is.

 

De soloapparatuur maakt gebruik van bepaalde, vrijgegeven FM-frequenties en bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender is een microfoon die u vlakbij de spreker kunt plaatsen. De ontvanger sluit u op uw hoortoestellen aan. De moderne soloapparatuur is fraai vormgegeven. Er is soloapparatuur die de vorm van een pen heeft: makkelijk mee te nemen en onopvallend in gebruik.

 

Engel Hoorservice adviseert u vakkundig op het gebied van soloapparatuur. Wilt u meer weten of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Informeer mij over soloapparatuur

Roger by Phonak

 

Phonak ontwierp de Roger Pen waarmee u in gezelschappen, vergaderingen en over grote afstand de stem van een spreker rechtstreeks in de hoortoestellen kan horen. Deze universele, geavanceerde draadloze microfoon lijkt sprekend op een pen, zodat niemand in de gaten heeft dat er een hulpmiddel wordt gebruikt. De Roger Pen is voorzien van een nieuwe microchip met spraak-in-ruis-algoritmen, een geheel eigen ontwikkeling van Phonak. De Roger Pen verbetert het spraakverstaan in alle geluidssituaties.

Solo-apparatuur FM-apparatuur Roger Pen van Phonak
Comfort Audio, Comfort Contego, soloapparaat, soloapparatuur

Comfort Contego by Comfort Audio

 

De digitale solo apparatuur van Comfort Audio helpt u op plaatsen met veel achtergrondgeluid, zoals op het werk, school of thuis. De solo-apparatuur vangt het geluid op en filtert niet-relevante achtergrondgeluiden er uit. Vervolgens wordt dit gefilterde geluid naar de hoortoestellen of cochleaire implantaat doorgestuurd. Het resultaat is dat de gesproken taal duidelijker hoorbaar is!

 

Engel Hoorservice biedt een uitgebreide keuze aan solo-apparatuur. We adviseren u graag om samen met u tot het juiste solo-apparaat voor uw situatie te komen. Solo-apparatuur kan de oplossing zijn voor het beter begrijpen in moeilijke en uitdagende luistersituaties. Als u moeite heeft met verstaan, bijvoorbeeld als u voor de klas staat, tijdens vergaderingen of in het restaurant, dan raden wij u aan om eens langs te komen en te bespreken wat voor u de mogelijkheden zijn om weer goed te kunnen verstaan.